Beláthatatlan következményei lehetnek, ha Karácsony Gergely azt üzeni a polgároknak, hogy ő az Alaptörvény felett áll.
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A tűzzel játszik az a politikus, aki az Alaptörvényt semmibe veszi – mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában ifj. Lomnici Zoltán annak kapcsán, hogy az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely nyíltan az alkotmányos rend ellen tett állásfoglalást azzal, hogy nem tesz esküt Magyarország legfőbb jogforrására.

A szakértő szerint Karácsony ezzel azt üzeni a magyar polgároknak, hogy ő miniszterelnök-jelöltként ezt megteheti Magyarországon, hogy annulálja a törvényességet és az alkotmányosságot, tehát nyilvánvalóan meglennének a magyar, akár kriminológiai következményei, amelyek beláthatatlannak tűnnek most, ezért nem szabad, hogy ilyen felelőtlen politikusok a kormányrúd közelébe kerüljenek.

Lomnici Zoltán rámutatott, hogy hazugságot állít az, aki szerint a Fidesz volt az első 2010 után, aki megreformálta, vagy újraírta volna az alkotmányt, hiszen Vastagh Pál és Petrétei József szocialista igazságügy-minisztereknek is voltak tervezeteik az új alkotmányra, csak nem volt hozzá kellő politikai erejük, bátorságuk, vagy megfelelő többségük.

A teljes beszélgetést a hirado.hu oldalán IDE kattintva hallgathatja meg.

(hirado.hu, demokrata.hu)