Fotó: HírTV, képernyőkép
Hirdetés

Thürmer Gyula pártelnököt indítja a Munkáspárt a főpolgármester-jelöltek között. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Velkovics Vilmos műsorvezető elsősorban azt tudakolta a stúdióba invitált politikustól, vajon mennyi esélyt ad önmagának, hogy főpolgármester lesz belőle, tekintettel arra, hogy 0,42 százalékot értek el májusban az EP-választásokon? 

Thürmer Gyula azt mondta, az első feladat, hogy össze kell majd gyűjtenie ötezer érvényes ajánlást.

– Bízom benne, hogy benne leszünk abban a versenyben, azok között leszek, akikre majd szavazni lehet, és bízom benne, egyre többen fognak ránk szavazni – fogalmazott a Munkáspárt jelöltje, aki szerint az EP-választások kötelező 20 ezer aláírás helyett a pártjára leadott 26 ezer aláírás egyféle „nyílt szavazás” volt, amit azért kaptak, mert sokak szerint ők az egyetlen „baloldali, nemzeti, ellenzéki párt”.

Karácsony Gergely azt állítja, Thürmer Gyula nem is baloldali jelölt, vetette közbe Velkovics Vilmos. 

– Én a Munkáspárt jelöltje vagyok. Én azt a csoportot, amely magát baloldali ellenzéknek tekinti, se baloldalinak, se ellenzékinek nem tekintem. Baloldali mégiscsak az, aki valamit az egyszerű emberekért, a dolgozókért akar tenni. Ez nincs az ő programjukban. Egyetlenegy ellenzéki momentjük van, hogy nem szeretik a mostani főpolgármestert, meg nem szeretik a mostani miniszterelnököt. De hát ez nem elég ahhoz, hogy ennek a városnak jobb élete legyen – nyilatkozta a politikus, aki úgy látta, Karácsony Gergely mint baloldali jelölt valójában egy mese, ő a fővárosi liberális közönség jelöltje, ami az előválasztás „politikai cirkuszában” is világosan megmutatkozott.

Ugyanakkor Thürmer Gyula úgy vélte: csak azért, mert Tarlós István a főpolgármester, nem szabad minden rendelkezését támadni, mert a jelenlegi főpolgármester igen sokat tett Budapestért.