Bús Balázs úgy fogalmazott: a Mocsárosdűlő védett területéből Karácsony Gergely egyszemélyi döntéssel egy 2,5 hektáros részt pályázat nélkül, fű alatt átjátszott egy Zabszalma nevű zuglói alapítványnak, akik ott lovardát működtetnének – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A képviselőjelölt kiemelte, hogy ezt úgy tette meg a főváros első embere, hogy sem a helyi önkormányzatot, sem a helyieket nem tájékoztatták erről. 

Bús Balázs hangsúlyozta azt is, hogy egyébként az új lovardához semmilyen közműszolgáltatás nem áll rendelkezésre. Mint mondta, mobil infrastruktúrát és konténerépületeket helyeznének el, azokban lennének a lovak, az öltözők, a mosdók, valamint az irodák is,és a környéken lakók okkal félnek a zajtól, a portól, az ideáramló és parkoló autóktól, a zöldterület megszűnésétől. 

Amúgy a helyszíntől pár száz méterre, nem természetvédelmi területen évtizedek óta működik egy lovarda, az Aranypatkó, ezért nem tudni, mi szükség egy újabbra

– emelte ki Bús Balázs. A képviselőjelölt emlékeztetett arra is, hogy 2018 óta, még az ő vezetése alatt rendelte el és a jelenlegi önkormányzati vezetés helyben is hagyta a Mocsárosdűlő védett területté nyilvánítását.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!