Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a budapesti ingatlan- és albérletárakról a Budaörsi út és a Koszorúslány utca kereszteződésében található volt kollégiumi épület előtt 2024. október 16-án
Hirdetés

Az elmúlt években Budapesten nagyon elszabadultak az ingatlanárak, az új lakások ára egy év alatt 14 százalékkal drágult, egy 20-30 éves fiatal a fővárosban lakbérre költi nettó jövedelme 40-60 százalékát – mondta a kormánypárti politikus a Budaörsi és a Koszorúslány út kereszteződésében található volt kollégiumi épület előtt tartott tájékoztatón.

„A Fővárosi Önkormányzatnak cselekednie kell, ezt még a főpolgármester is elismerte. Öt éve azt ígérte, hogy letöri az albérletárak növekedését és megszünteti a lakhatási válságot, de nem tett semmit. Felelőssége van azért, hogy az ő ideje alatt elszálltak az ingatlanárak. Sok mindent ígért, de se önkormányzati bérlakások, se kollégiumi férőhelyek nem létesültek. Amikor viszont a kormány bejelentette, hogy lépéseket tervez fővárosi lakási válság enyhítésére, a főpolgármester elkezdett kapkodni”

– mondta Szentkirályi Alexandra. „A másra mutogatás jól megy, de amikor el kéne végezni a munkát, az már nem” – fűzte hozzá.

„Miközben kevés a kollégiumi férőhely Budapesten, a Budaörsi úti több száz férőhelyes kollégium évek óta üresen áll, a fővárosi önkormányzat árulja a területet. A kormány viszont eddig is fejlesztette a fővárosi kollégiumokat”

– mondta Szentkirályi Alexandra. Hozzátette, hogy a témában egyeztetést kezdeményez a kormánnyal és a fővárosi Fidesz frakció javaslataival Nagy Márton miniszterhez fordul, mert egyértelmű, hogy a főváros alkalmatlan a Budapesten kialakult lakhatási válság kezelésére és kormányzati beavatkozásra van szükség a lakhatási válság enyhítésére.

Korábban írtuk