Karácsony Gergely már a 2019-es főpolgármesteri kampányában is azt ígérte, megoldja az árvizek szempontjából különösen kritikus Római part helyzetét. Aztán megválasztották és bár a magyar kormány és Tarlós István főpolgármester már kidolgozta az ott élők számára megnyugtató megoldást, Karácsony átírta és a Duna parttól messzebb, a Királyok útja-Nánási út mentén jelölte ki a Római parti gátat, mintegy kétezer ember életét megkeserítve, hiszen ezzel számtalan ingatlant tett ki az árvíz okozta károknak.

Hirdetés

Karácsony tavaly decemberben a mostaninál kisebb árvíz idején aztán azzal verte ki a biztosítékot a helyiek szemében, hogy az áradás idején csónakba ült, kievezett a Dunára és ott készített egy mosolygós szelfit Tüttő Kata főpolgármester-helyettes társaságában, miközben az emberek az értékeiket mentették onnan néhány száz méterre.

A veszélyeztetett ingatlanok tulajdonosai Karácsonyék hozzáállás láttán egy civil egyesület keretében maguk oldották meg a védekezést a Római parton, elmondásuk szerint Karácsony Gergelytől és az óbudai DK-s polgármestertől, Kiss Lászlótól semmiféle segítséget nem kaptak tavaly decemberben, a legutóbbi áradás idején. Az utóbbitól most nem is kaphatnak, hiszen az óbudai korrupciós botrány kapcsán éppen előzetes letartóztatásban van.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Korábban írtuk