Nemcsak a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom bűncselekménygyanús adománygyűjtése miatt kezdett vizsgálódni a hatóság Perjés Gábor körül, a főpolgármester pénzhordó embere az eltitkolt jövedelmei miatt is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) célkeresztjébe került. Nemrégiben derült ki, hogy

Hirdetés

Perjés több jelentős tételt is kihagyott a vagyonnyilatkozatából.

Perjés Gábor a 2019 novemberében leadott vagyonnyilatkozatában az önkormányzati képviselői tiszteletdíján felül csak azt tüntette fel, hogy az Országgyűlés Hivatalában a Párbeszéd rendezvényszervezőjeként havi bruttó 235 ezer forintot keresett, ám egyéb jövedelméről nem számolt be.

Pedig lett volna miről, ugyanis 2016 és 2019 között a Trafó Kortárs Művészetek Háza felügyelőbizottsági tagjaként, afféle politikai delegáltként havi bruttó nyolcvanezer, tehát évente közel egymillió forintot keresett. Ez a tétel mégsem szerepelt első önkormányzati vagyonnyilatkozatában.

A dokumentumot 2019. november 11-én adta le, ám a Trafóban még 2019. november 30-ig a felügyelőbizottság tagja maradt, vagyis számot kellett volna adnia e bevételeiről.

Karácsony pénzhordó embere ezután a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöki tisztségét kapta meg 2019 végén, a cég az ezt követő évben megszűnt. Az ezzel összefüggő jövedelem és a pozíció szerepel a Perjés által leadott dokumentumban, azonban a cég megnevezése különös módon nem.

Perjés Gábor ezután sem maradt extra kifizetések nélkül, ugyanis 2020 végétől a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagságát kapta meg. Ennek azonban nyoma sincs az azóta leadott vagyonnyilatkozataiban (2021, 2022, 2023), ami pedig megint csak problémás, hiszen ebben az esetben is fizetett tisztségről van szó.

A II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. 2021-es beszámolója szerint havi 65 ezer forintot kapott Perjés Gábor, amely 2023-tól 85 ezer forintra emelkedett. Ez évente 780 ezer forintot jelentett 2021-ben és 2022-ben, idén pedig már több mint egymilliót.

Perjés utóbb módosította vagyonnyilatkozatait, de korábbi hézagos közlései miatt a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István feljelentést tett,. Ezt a NAV a 99 Mozgalom ügyében indult nyomozáshoz csatolta.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk