Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala, szerk.
Hirdetés

A főpolgármester és Budapest balliberális városvezetése a környezetvédelemre hivatkozva évek óta autósüldözést folytatnak a főváros útjain – erről számolt be Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje is, aki elmondta,

Karácsonyék a fővárosi autók csaknem kétharmadát kiszorítanák Budapestről a klímaügynökség vezetője és Karácsony Gergely bizalmasa, Ámon Ada tervei szerint.

A korábbi MSZP-s árnyékminiszter egy podcastben elmondta: azon dolgozik, hogy kitiltsa a fővárosból az idős, rossz környezetvédelmi besorolással rendelkező gépjárműveket.

Ámon Ada állítása szerint az autók kitiltása könnyedén megoldható, és azon dolgoznak, hogy nullakibocsátású zónákat hozzanak létre a fővárosban. ­Mindeközben azonban

jelenleg több százezer olyan autó jár a város utcáin a Belügyminisztérium adatai szerint, amely nem felelne meg a Karácsony Gergely vezette Budapest által támasztott elvárásoknak.

A főváros így pedig sok esetben a leginkább kiszolgáltatott, illetve hátrányos helyzetű személyektől venné el a gépjárműhasználat lehetőségét.

Korábban írtuk

Tipikus balos tempó, átgondolatlan döntések, sötétzöld szempontok és tiltás. Karácsony Gergelyék nem érdemelnek még egy esélyt, változás kell Budapesten

– mondta el Szentkirályi Alexandra, aki hozzátette, a főpolgármester és csapata mindezt az autósok megkérdezése és társadalmi egyeztetés nélkül vinné véghez.

A Magyar Nemzet cikke felidézi: a főpolgármester megválasztása után szinte rögtön autósüldözésbe kezdett, és csaknem öt éve keseríti a budapesti autósok életét. A főpolgármesteri hivatal vizsgálta a dugódíj bevezetésének kérdését is, de Karácsony Gergely megválasztása után csaknem két évnek kellett eltelnie, hogy ismét előhúzza a tarsolyából az autósok száműzésének témáját; a főpolgármester az előválasztásra készülve ugyanis bejelentette, ki kívánja tiltani Budapestről a dízelüzemű autókat.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.