A Hír Televízió a Kontraszt című műsorának vendége volt Battonya szocialista polgármestere, Karsai József. Az MSZP- frakció tagja szerint jelenleg a párt nem demokratikusan működik. Elmondása szerint hamarosan az önkormányzatok nyakába fog szakadni egy megszigorító Draskovics-csomag.

Karsai József elmondása szerint értelmetlenné vált a múlt szombati rendkívüli ülés, hiszen előre elkészített forgatókönyv szerint működik a rendszer. Jó néhány hónapja a frakció megkérdezése nélkül folyik a munka. A miniszterelnök mindent bejelent a parlamentnek és sajtónak, „mi meg kullogunk az események után”.

„Jelenleg a szocialista párt nem demokratikusan működik.” Egy igazi szociáldemokrata soha nem tesz olyat, hogy lehetetlen helyzetbe hoz négymillió szegény embert – mondta Battonya polgármestere. Karsai szerint szerint egy szociáldemokrata párt és egy miniszterelnök sohasem teheti azt meg, hogy a saját választói ellen fordul, illetve nekimegy a polgármester-képviselőknek.

Karsai József az önkormányzatokat egy szigorító Draskovics-csomagtól félti, a jelenlegi helyzetet ennek előkészítésének értékeli, főleg azért, mert „ezzel a Zuschlag-üggyel összemajszolták”.

„Soha nem látott módon nincs tekintélyünk és valahogy úgy néznek ránk, hogy összeférhetetlen…”

Karsai nem akar kilépni a pártból, – esetleg félreállítani tudják titkos szavazással -, elmondása szerint ő szociáldemokrata. A battonyai MSZP szavazók csalódtak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökben, pedig korábban imádták.

A polgármester továbbra is azt mondja, küzdeni kell és az eredményes munka meghozza gyümölcsét.

(hirtv.hu)