A Népszabadság úgy tudja, hogy az MSZP frakcióvezető-helyettese a következő ciklusban már nem akar képviselő lenni, így a poszt karrierje méltó befejezése lehetne. Pécsett május 10-én tartanak időközi parlamenti választást.

Veres, Szűcs, Molnár megy? Gráf, Szekeres és Szabó marad?

A Népszava értesülései szerint szinte biztos, hogy az új kormányban nem kap helyet Veres János pénzügyminiszter, Szűcs Erika szociális miniszter, Molnár Csaba közlekedési miniszter, és Bajnai helyett új ember kerül a gazdasági tárca élére. Valószínűleg mennie kell Draskovics Tibor igazságügyi tárcavezetőnek és Szilvásy György titokminiszternek.

Ha a kancelláriát nem szervezik át, helyén maradhat Kiss Péter, és Szekeres Imrének a honvédelmi, Szabó Imrének a környezetvédelmi tárca megtartására jók az esélyei. Valószínűleg maradhat Molnár Károly kutatás-fejlesztés tárca nélküli és Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Gráf József agrárminiszter helye akár biztos is lehetne, ám néhány hete azért rúgta össze a port Gyurcsány Ferenccel, mert a kormányfő elvonásokat tervezett a tárcánál, ám a Bajnai-csomag is tartalmaz hasonló intézkedést. Hétfőn Gráf Józseffel, Szabó Imrével és Molnár Károllyal folytatott tárgyalásokat kormányfő-jelölt, kedden Szűcs Erika, Veres János és Kiss Péter keresi majd fel – olvasható a lapban.

(MR, hirado.hu, Népszava)