Fantompárttagnak és cégfantomizálónak tűnik „főállásban” a tápiószecsői Bácsics Gyula, akit a bulvársajtó többnyire B. Gyulaként emleget, s azt írja róla, ő zsarolta magánéleti adatokkal Daróczi Dávidot, az egykori Gyurcsány-kormány nemrég elhunyt szóvivőjét. A férfi ezt lényegében nem tagadja, igaz, az ő értelmezésében zsarolásról nem volt szó, csupán Daróczi tudomására hozta, hogy nem ért egyet az életvitelével.

A volt kormányszóvivő mégis nyomásgyakorlásként élte meg a helyzetet. A HVG-nek nyilatkozó informátor azt mondta: Bácsics kompromittáló fényképek nyilvánosságra hozatalával fenyegette Daróczit telefonon. Arról az informátor nem tud, hogy a Bácsics kért-e ellenszolgáltatást a fotók eltitkolásáért. A kollegák Daróczinak a Nemzetbiztonsági Hivatal felkeresését javasolták, de ő ezt nem tette meg. A Blikk tudomása szerint B. Gyula többször is megkereste a szóvivőt, többek között öngyilkossága előtt néhány nappal is. A HVG-nek Gyurcsány környezetéből azt mondták, B. Gyula nem tűnt különösebben ijesztőnek.

Bácsics két évvel korábban, a 2006-os országgyűlési választási kampány idején magát az MSZP nagykátai választási bizottsági elnökeként bemutatva arról számolt be a Hír TV-ben, hogy a szocialisták már a 2002-es választásokkor csaltak úgynevezett láncszavazásos módszerrel, amit azóta tökéletesítettek, és ismét csalásra készülnek. Az MSZP tagadta ezeket a vádakat. És azt mondták: Bácsicsnak nincs is párttisztsége, és már korábban kizárták a szervezetből.

A HVG megpróbálta Bácsicsot megszólaltatni, aki azonban azt mondta: a Napi Ásszal kötött szerződést egy exkluzív interjúra.

Bácsics egyébként azt állítja magáról, hogy kockázatos cégek kezelésével foglalkozik, de a HVG szerint ez annyit jelent, hogy adócsalással terhelt vállalkozások eltüntetését végzi.

(hirado.hu/HVG)