Hornung Ágnes azt írta, a kalkulátorral a fiatalok, a gyermekvállalást tervezők, a gyermeket nevelők vagy akár a nagyszülők is gyors és pontos tájékoztatást kaphatnak az általuk igénybe vehető támogatásokról. Az érdeklődők alapvető életkörülményeikre vonatkozó jellemzők – például gyermekek száma, életkor, lakhatási körülmények és otthonteremtési célok, rövid- és hosszútávú tervek – alapján személyre szabottan látják a nekik kínált családtámogatásokat, kategorizálva tekinthetnek meg minden családtámogatási lehetőséget.

Hirdetés

Ezen kívül részletesen tájékozódhatnak a támogatások összegéről, az igénylés feltételeiről és módjáról is. Mindezt anonim módon tehetik, ugyanis a kalkulátor használatához még regisztráció sem szükséges – írta az államtitkár. Hornung Ágnes hangsúlyozta, a kormány sokrétű és kiterjedt családpolitikájának kiemelt célja, hogy minden élethelyzetben és a teljes életút során segítsék a családokat. Ezt szolgálja a több mint 30-féle családtámogatás, amelyek közül a családok egyszerre többféle támogatást is igénybe vehetnek – tette hozzá.

Fontos céljuk az is – folytatta bejegyzését -, hogy a családok minden igénybe vehető támogatásról tudomást szerezzenek, és éljenek is a támogatás lehetőségével; ehhez kiemelten hasznos kiindulópont a csalad.hu oldalon elérhető családtámogatási kalkulátor.

Jelezte: a kalkulátor folyamatosan frissül, így 2024 januárjától már számolni lehet a csok plusz, valamint a falusi csok és a babaváró támogatások kibővített lehetőségeivel, illetve a kalkulátor naprakész adatokat kínál minden egyéb családtámogatásról is.

Korábban írtuk