Azt írták, hogy a BKK jelentősen növeli a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás eszközparkját. Az új zuglói gyűjtőállomások átadása után 200 vadonatúj kerékpárral bővül a rendszer, melyek első példányai már az utcán vannak, napokon belül pedig már 2460 bringát használhatnak a Bubival közlekedők.

Hirdetés

A közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a 2021-es megújulás óta folyamatosan nő, ezért döntött a társaság az újabb fejlesztésről. A BKK 2021 májusa óta 1260 új Mol Bubi-kerékpárt állított forgalomba.

A közbringahálózat az év minden szakaszában újabb és újabb rekordokat dönt. A téli hónapokban a Mol Bubi havi és átlagos használata a korábbi hasonló időszakhoz képest 60-70 százalékkal emelkedett. Májusban már ötmilliomodik alkalommal utaztak a Mol Bubival. Júniusban pedig a havi utazásszám meghaladta a 389 ezret, ami rekord.

A társaság negyedszerre bővítette a Mol Bubi hálózatát: legutóbb Zuglóban adott át állomásokat. Korábban a VI. és a VIII. kerületben, a Városligetben, valamint Óbudán történt hasonló fejlesztés, így már 196 állomáson vehetik fel és tehetik le a kerékpárokat az ügyfelek.

A társaság jelenleg is több önkormányzattal egyeztet a jövőbeli bővítésekről – áll a közleményben.

Korábban írtuk