A Facebookon letiltott Budapesti Prókátor ismét e-mailben kereste meg a Magyar Nemzet szerkesztőségét: ezúttal egy „szerencsés” vállalkozó esetére hívták fel a lap figyelmét. Az anonimitásához ragaszkodó állítólagos erzsébetvárosi ügyvéd szerint a Hot-Home TTA Kft.-vel 2021-ben kötött szerződést a DK-s Niedermüller Péter vezette VII. kerület közel 200 millió forint értékben, amiből 120 millió volt a nyereség.

Hirdetés

A cég tulajdonosa azonban egy önkormányzati szociális bérlakásban él a Dohány utcában. A Magyar Nemzet igyekezett utána nézni ezeknek az információknak.

Az bizonyos, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat honlapjának „Üvegzseb” menüpontjában, ahol a kerület nagy összegű szerződései lelhetők fel, nincs szó a Hot-Home TTA Kft.-vel kötött bármilyen megbízásról. Ha a Niedermüller Péter vezette kerület valóban szerződést kötött a Hot-Home TTA Kft.-vel, azt igyekszik eltitkolni.

Az önkormányzat által a 2021-ben eladott ingatlanok listájával szintén nem járt szerencsével a lap: a legtöbb régi szerződés 2020-ból és 2021-ből elérhetetlen, a hozzájuk tartozó link vagy nem létezik, vagy pedig az önkormányzat honlapjára vezet.

Korábban írtuk

A szóban forgó vállalkozás egy esztendővel a megbízás előtt, 2020-ban jött létre, fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A cég az első évben kétmillió forintnyi nettó árbevételt ért el, adózott eredménye pedig közel mínusz kétmillió forint lett. 2021-ben azonban látszólag megütötte a főnyereményt: az értékesítés nettó árbevétele 192 millió forint lett, míg az adózott eredménye 118 millió forint.

Ez az értékesítést tekintve 9600 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt. A cég 2022-re látszólag visszatért a normál kerékvágásba: kilencmilliós árbevétel mellett 5,6 milliós adózott eredménnyel büszkélkedhetett.

A Budapesti Prókátor szerint a hirtelen jött mesés gazdagodást az is árnyalja, hogy a cég tulajdonosa, Tari Tünde az önkormányzat szociális bérlakásában lakik a Dohány utcában. – Ez védhetetlen – írta a Magyar Nemzetnek felháborodva az állítólagos erzsébetvárosi ügyvéd.

A további részletekről a Magyar Nemzet oldalán olvashatnak.