Az ügyben megkeresték a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályát, ahol nem cáfolták, de nem is erősítették meg információkat.

Kiss Ernőnek nem ez az első botránya. Ő volt az, aki a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét. Ezt azzal magyarázta, hogy „vízhajtó menedzsertablettát szedett”, és már nem tudott eljutni a mellékhelyiségig. Ezután – hivatalosan egészségi okokból – az év december 31-én menesztették posztjáról.

Két éve ismét a figyelem középpontjába került, amikor a gyanú szerint ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, amivel több autót összetört a fővárosban. Erről tanúként a vallomásában azt mondta, nem ő ült a volán mögött, hanem a „hasonmása”. Azt is állította, hogy le akarták járatni, mert a szervezett bűnözői körök „gátlástalanok és mindenre képesek”.

Kiss Ernő 2008 nyarán vonult nyugállományba, ám még ezek után sem csitultak körülötte a kedélyek. Tavaly ősszel első fokon felmentette a Somogy Megyei Bíróság az alárendelt megsértésének vádja alól. Kiss ellen azért indult eljárás, mert a vád szerint XIII. kerületi rendőrkapitányként több beosztottjával durván, sértőn beszélt.

Egyikük a munkáját becsmérelte, egy másikat büntetőeljárással fenyegetett, ha nem vállal el egy beosztást, két másikat okirat-hamisítónak nevezett egy, a rendőrség belső számítógépes hálózatán végrehajtott iratmódosítás miatt, megint mást lehülyézett, neki azt is mondta: „az ilyennek a Dunán kellene úsznia, és fog is”, négy beosztottja ellen pedig fegyelmi eljárást indított, akik emiatt nem kapták meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetése által elrendelt, egyenként 50 ezer forintos jutalmat.

Az ATV úgy tudja, a nyugalmazott dandártábornok a 60. születésnapján egy boroskészletet kapott a rendőrség vezetőitől.

(atv.hu)