Orbán Viktor miniszterelnök márciusban tett dunaújvárosi látogatása alkalmával kérte fel Radulovics Bojanát, hogy segítse a kézilabda akadémia Dunaújvárosban történő létrehozását és szervezését. Az önkormányzat és a Dunaújvárosi Főiskola (DF) közösen hozná létre az intézményt. A város és a főiskola sporttörténelmének ismeretében – az érintettek szerint – a sportélet tudatos szervezése húzóágazat lehetne a régióban és komoly presztízst jelentene, ha itt működne a kézilabda utánpótlás akadémia.

A miniszterelnök tavaszi látogatása alkalmával bátorította a város vezetését a kézilabda akadémia Dunaújvárosban történő megszervezésére. Nem csak a város sporttörténeti előélete, de a főiskolai sportsikerek is indokolttá teszik az intézmény önkormányzattal való együttműködését a kézilabda utánpótlás nevelés Dunaújvárosba történő szervezésére.

„A Dunaújvárosi Főiskola többszörös magyar bajnok női vízilabdacsapata mellett másfél tucat olimpikont is adott a nemzetnek az elmúlt két olimpiára. Amellett, hogy az intézmény számos élsportolóval rendelkezik, programjaival fokozottan figyel a hallgatók egészségre nevelésére. A DF sporttámogatási programjának egyik eleme az élsportolók speciális támogatásán kívül, hogy az átlag terhelésű hallgatók figyelmét felhívja a fizikai aktivitás kedvező élettani hatásaira és a mozgásszegény életmód veszélyeire. Az intézmény a programot a szakemberek mellett élsportolók és olimpikonok bevonásával igyekszik erősíteni” – mondta dr. András István a DF kommunikációért is felelős rektorhelyettese, aki megerősítette, hogy az intézmény infrastrukturálisan alkalmas lehet a kézilabda akadémia megszervezésére. A rektorhelyettes arról is beszélt, hogy egy ilyen sporttörténeti jelentőségű döntés komoly presztízsnövekedést jelentene mind az intézmény, mint pedig Dunaújváros számára.

A tervek szerint a város a főiskolával közösen hozná létre a kézilabda akadémiát. A tavaly decemberben elfogadott sportkoncepcióban már prioritásként szerepel az utánpótlás-nevelés támogatása és fejlesztése. Ehhez a koncepcióhoz illeszkedne a kézilabda akadémia is. Jelenleg a megvalósíthatósági tanulmány elkészítés alatt áll, a konkrét döntéseket pedig csak e tanulmány ismeretében hozzák majd meg, várhatóan az év második felében.