Felrobbantotta az internetet az a fotó, amelyen egy, az árvízi védekezésben részt vevő, kerekesszékes férfi látható. Mint kiderült, a kép a Szentendrei járásban található Pócsmegyer egyik polgáráról készült.

Hirdetés

„Kálmán barátomról, egyesületi tagtársunkról annyit kell tudni, hogy régi pomáziként az állomási kettős kereszt kivitelezésében és finanszírozásában döntő szerepet játszott. 13 éve pedig ott küzdött az akkori árvíz ellen Szentendrén. Az élethelyzete úgy hozta, hogy néhány éve a Szigetre költözött és betegség miatt levágták a lábát. De most is megteszi amit tud. Nem fotózkodik, nem pózol, sőt, biztos vagyok benne haragszik azért, hogy mások lefotózták. Ők a hétköznapi hőseink. Büszkék vagyunk rá” – olvasható a Pomázi Nemzeti Fórum Facebook-csoportjában található bejegyzésben.

A Bors beszélt a férfival, aki szerint természetes, hogy segített.

– Az interneten olvastuk a felhívást. Brigi lányommal közösen mentünk le a gátra, vittük a lapátot is, hogy megtöltsük a zsákokat homokkal. Készült ott rólam egy fotó, ami felkerült az internetre – nyilatkozta a lapnak, hozzátéve, szerinte alapvető emberi tulajdonság, hogy az ember ott segít, ahol tud. – Én csak tettem a dolgomat, a többiekkel együtt. Ez csupán emberség. Csodálatos dolog, hogy tényleg az egész település összefogott. Mindenki szorgalmasan és erejét megfeszítve dolgozott. Aki nem tudott lapátolni vagy homokzsákot pakolni, az süteményt hozott, vagy kávét főzött mindazoknak, akik a gáton dolgoztak

Korábban írtuk