Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Mogyoróssy Márton
Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára (szemben, j2) beszél, mellette Szûcs Veronika, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának fõosztályvezetõje (j3), Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök fõtanácsadója, kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelõs miniszterelnöki biztos (j4), Falvai Mátyás, a Nemzeti Rendezvényszervezõ Ügynökség Nonprofit Zrt. (j5) és Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója (j6) a fogyatékossággal élõket képviselõ szervezetekkel tartott egyeztetésen Budapesten 2024. június 25-én.
Hirdetés

Azt írták, Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közreműködésével egyeztettek a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetekkel.

A tájékoztatás szerint a találkozó résztvevői hangsúlyozták, hogy a magyar uniós elnökség programjai során kiemelt cél a résztvevők számára a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés.

Kiemelték a „Semmit rólunk nélkülünk!” elv fontosságát, azt, hogy a fogyatékossággal élőket jogaik és érdekeik érvényesítésére az őket érintő valamennyi döntésbe bevonják. Ez az elv biztosítja, hogy közvetlenül részt vehessenek a számukra fontos kérdések megvitatásában és a döntéshozatalban, így biztosítva az egyenlő esélyeket, a befogadó társadalom kialakítását – írták.

Az egyeztetésen részt vettek többek között a Kézenfogva Alapítvány, az ÉTA Országos Szövetség, az Autisták Országos Szövetsége, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, a Siketvakok Országos Egyesülete, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, valamint az Afázia Egyesület képviselői – közölte a KTK.

Korábban írtuk