A képviselő szerint üzleti, hatalmi, személyi érdekek vezettek ahhoz, hogy a szabaddemokratákkal közösen állított listát az MDF. Csapody Miklós úgy fogalmazott: a Demokrata Fórumnak csak azért volt szüksége az SZDSZ-re, hogy legyen pénz, paripa, fegyver.

A politikus szerint Bokros Lajos többször ultimátumot adott a párt vezetőinek, hogy az általa preferált döntéseket hozzák meg, így az MDF Országos Választmánya rákényszerült arra, hogy a Bokros Lajos listáját fogadja el.

„Köszönöm a sok-sok támogatást, a sok kopogtató cédulát, a bizalmat. Ez ad nekem erőt az ellenálláshoz. A viszontlátásra” – búcsúzik a politikus honlapján.

A távozó alelnök keményen beolvasott az MDF-nek

Somogyi Zoltánt tette felelőssé az MDF egyéni képviselőjelöltjeinek lejáratásáért a demokrata fórum most távozott egyik alelnöke. Eötvös Mihály szerint az MDF politikáját ma már a pártvezetés személyi ambíciói határozzák meg.

Példaként említette az országos listát, amely szerinte nem a teljesítményt, hanem kizárólag a párton belüli erőviszonyokat tükrözi. Ellenkező esetben az a Herényi Károly nem szerepelhetne a második helyen, akinek megyéjében az egyik MDF-es jelölt mindössze 49 ajánlószelvényt gyűjtött össze.

Eötvös Mihály a város alpolgármestereként Salgótarjánban volt az MDF képviselőjelöltje, de a pártból való kilépéssel a jelöltségről is lemondott. Döntésének nincs következménye az MDF Nógrád megyei listájára, amelyet nyilvántartásba vett a választási bizottság.

(atv.hu, hirtv.hu)