A tájékoztatás szerint a tárca felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára szerdán egyeztetett a hallgatók érdekképviseletét ellátó Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) vezetésével.

Hirdetés

Az emberi méltóság megsértése bármilyen módon és formában megengedhetetlen, emelte ki Varga-Bajusz Veronika az egyeztetésen a HÖOK álláspontjával összhangban – írták.

A minisztérium kiemelte: a cél az, hogy a jövőben a gólyák részére szervezett táborokat a megújult hallgatói etikai kódex szerint szervezzék meg, így garantálva az elsőéves hallgatók lelki és testi biztonságát.

Mint írták, Varga-Bajusz Veronika egyeztetett a HÖOK képviselőivel, amelyen áttekintették a gólyatáborok szervezésére vonatkozó jogi és egyetemi szabályozásokat.

Korábban írtuk

A megbeszélésen elfogadott közös javaslat értelmében a HÖOK vállalta, hogy a gólyatáborok szervezéséhez kapcsolódó Etikai Chartát megvizsgálják és aktualizálják, valamint a szervezők számára kötelező érvényűvé teszik megvalósítását.

Az államtitkárság támogatásával a szervezők képzésen is részt vesznek minden évben.

Az államtitkár arról tájékoztatta a hallgatói képviselet vezetését, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetésétől azonnali írásbeli tájékoztatást kért a gólyatábori történésekkel kapcsolatban.

Az egyetem által megfogalmazott szabályozási és szervezési módosításokat – amelyeket a BME be is jelentett – jóváhagyta – olvasható a közleményben.