A rendezvényen az elmúlt három hónap nyertes pályamunkáit díjazták. Az elismerő oklevelet, valamint az ezzel járó pénzjutalmat (50 ezer forint) a Barabás Villában adták át.

A díjátadót követően Dr. Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár tartott előadást.

Új díjazottak:

2010. június: Arany Horváth Zsuzsa: Dupla munka másokért (Zalai Hírlap, 2010. június 26.)

2010. július: Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc, Vadon János, Ponyiczki Anna, Forgó László, (Class FM – Morning Show – Gyermekvállalás, népességfogyás, 2010. július 15.)

2010. augusztus: Géczi Mária, Bogár Zsolt (MR1 Kossuth Rádió – 180 perc, 2010. 08. 25.)

A Média a Családért Alapítvány és a Képmás családmagazin 2007 szeptemberében alapította meg a díjat, amelynek célja inspirálni a média képviselőit, hogy megnyilvánulásaikban a családot, mint értéket jelenítsék meg. A díjra olyan írott vagy elektronikus sajtóban megjelent, illetve rádióban, tévében elhangzott munkákból válogat a társadalmi zsűri, amelyek a gyermekvállalás szépségét, a család védő szerepét, a többgenerációs együttélésben rejlő lehetőségeket mutatják be, vagy ezek minél teljesebb megéléséhez, és a felmerülő nehézségek, problémák megoldásához nyújtanak segítséget.

A díjat havi rendszerességgel ítélik oda az arra érdemes szerzőnek. A díjat az elmúlt három évben összesen 37 alkalommal osztották ki.