A jelölt, aki indulásáról közleményben tájékoztatta csütörtökön az MTI-t, a legnagyobb videómegosztó csatornára feltöltött bemutatkozó filmjében emlékeztetett arra, hogy önkormányzati képviselőként 13 évig, míg alpolgármesterként 5 évig töltött be hivatalos pozíciót a XI. kerületben. Emellett az ország egyik legnagyobb családszervezetének, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója és a Zöld Követ Egyesület elnöke.

Hirdetés

Úgy fogalmazott, hogy igazi lokálpatriótaként ismeri a kerületben a megoldásra váró feladatokat.

Újbudán „2019-ben megállt az élet, egy helyben topogunk” – hangsúlyozta, hozzátéve: a jelenlegi kényszerkoalíció „saját belső és a kormánnyal szembeni harcával van elfoglalva”.

Úgy látja, hogy a jelenlegi vezetés részéről hiányzik a többi között a jövőkép, a lelkesedés és a szakértelem.

Korábban írtuk

Király Nóra azt mondta, a politikai csatározások helyett együttműködést valósítana meg a kormánnyal. „Becsatornázunk minél több forrást, utánamegyünk a legutolsó fillérnek is” – ígérte. Hozzátette, olyan városvezetésben gondolkodik, amely folyamatosan lobbizik az újabb és újabb fejlesztésekért.

Fontosnak nevezte, hogy a kerület tisztább, rendezettebb és biztonságosabb legyen, hogy félelem nélkül végig lehessen sétálni a Móricz Zsigmond körtéren, a Bartók Béla úton és a Kelenföldi pályaudvaron.

Arról is beszélt, hogy számára kiemelt terület a természetvédelem, a zöld környezet fejlesztése, a családok, közösségek támogatása, az idősek megbecsülése, valamint a civil szervezetekkel való együttműködés.