„Hatalmas szükség lenne Budapest legnagyobb kerületében áldozatsegítő központra. (…) László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere nem tudott érdemi segítséget nyújtani a budai pedofilügyben érintett szülőnek, ami elfogadhatatlan”

Hirdetés

– tette hozzá.

„A közbiztonság egyre aggasztóbb jeleket mutat”, hiszen a térfigyelő kamerák jelentős része nem működik, a polgárőrséget „szétverték”, a közterületfelügyelet pedig csak bírságolással foglalkozik. Az újbudai közösséget baj esetén megilleti a támogatás, hogy „legyen hová fordulni, ha már a DK-s és momentumos vezetéshez nem lehet”. De ez nem csak rólunk szól, az áldozatsegítő központokat lakhelytől függetlenül bárki felkeresheti, „így büszkeséggel töltene el, ha szeretett kerületünk adhatna otthont egy ilyen fontos intézménynek” – mondta Király Nóra.

Hozzátette: felkérte Tuzson Bence igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja meg egy újbudai áldozatsegítő központ felállításának lehetőségét. A miniszter pedig talált egy megfelelő helyszínt Kelenföldön, a Prielle Kornélia utcában, ahol kedden meg is kezdődtek az új központ létrehozásának munkálatai, s a tárca biztosítani fogja a szakmai hátteret is – mondta.

Korábban írtuk