A vasárnapi országgyűlési választáson eldől, hogy Magyarország végképp kisodródik-e Európából, vagy „az elmúlt nyolc év összes bűnét és kárát valahogy orvosolva” újra elkezdik közös hazaként felépíteni azt – jelentette ki az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy csütörtöki budapesti fórumon.
 

Fotó: MTI, Mohai Balázs


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Karácsony Gergely azt mondta, ők ma ugyanolyan lelkesedéssel küzdenek, mint amikor elkezdtek politizálni.
    
Az elkötelezettségünk, hogy Magyarországon ne legyenek első- és másodrangú állampolgárok, erősebb, mint valaha – tette hozzá.
    
Szavai szerint az elmúlt nyolc évben valóban más lett a politika, csak éppen nem jobb, hanem sokkal rosszabb.
    
Az Orbán-kormány azért tud sikeres lenni, mert „a zsarnokság legócskább trükkjét”, az „oszd meg és uralkodj” elvet alkalmazza – jelentette ki a miniszterelnök-jelölt, furcsa és különös rémálomnak nevezve az elmúlt időszakot.
    
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjelöltje jó választás – mondta Karácsony Gergely. A politikusnőnek helyén a szíve, amelyhez ész, akarat is társul. Nem lágyul el, amikor ütközni kell, de soha nem felejti, hogy a harc nem önmagáért való, azt pont a békéért vívják – sorolta.
    
A parlamentnek sok Szabó Tímeára lesz szüksége, egyre azonban mindenképpen – jelentette ki.
    
Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, hogy ők a szociális demokrácia programját képviselik, és ez többet jelent, mint a liberális demokrácia. A politikának nem a politikusokról, hanem az emberek hétköznapjairól kellene szólnia – vélekedett.
    
Azt mondta, az ő programjuk egyszerű. Olyan alapelvekre épül, mint hogy nem fognak lopni, és nem a miniszterelnök hobbijának „rendelik alá a költségvetést”.
    
Úgy vélekedett, hogy Orbán Viktor nagyon más lett, miután hatalomra került, ő azonban nem fog megváltozni, ő az országot fogja megváltoztatni.
    
Karácsony Gergely arra buzdította a jelenlévőket, hogy menjenek el szavazni. 
    
Szabó Tímea kiemelte: olyan államban szeretnének élni, ahol béke, szociális demokrácia van, és ahol nem kell szorongani.
    
Azon dolgoznak, hogy Magyarország teljesen más irányba induljon, felvirágozhasson – hangoztatta.
    
Azt mondta, nem szeretne belegondolni, hogy milyen elégtételt venne Orbán Viktor miniszterelnök.
    
Ők valódi biztonságban gondolkodnak, ami azt jelenti, hogy nem kell attól félni, meg lehet-e élni a munkáért kapott bérből – tette hozzá.
    
A Párbeszéd társelnöke jelezte: 50 százalékkal emelnék az egészségügyben és a közszférában dolgozók fizetését, hogy ne kelljen további műszakokat vállalniuk.
    
A mostani kormánynak nem Magyarország az első, hanem önmaga – jelentette ki Szabó Tímea.
    
Hozzátette: Óbuda-Békásmegyer nem olyan képviselőket érdemel, akik a saját családjukért dolgoznak. 
    
A Párbeszéd társelnöke nyomatékosította, hogy egy békés Magyarországot akarnak építeni.
    
Kiss László MSZP-s politikus, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője úgy vélekedett, hogy lehetne másra, például kórházakra is költeni stadionok helyett.
    
Ha a III. kerületiek azt szeretnék, hogy legyen jövőjük, akkor szavazzanak Szabó Tímeára – fogalmazott.

(MTI)