Kisteleki István elmondta, érzése szerint egész pályája a Fair Play szellemében telt, most is egyenes, becsületes embernek tartja magát. Munkáját auditálva, precízen, tisztességben, rendben adja át utódjának, akinek azt tanácsolja, mindenképpen főállásban vállalja el az elnöki posztot, és ne társadalmi munkában, ahogyan azt ő tette.

„Négyéves ciklusokban kell gondolkoznunk, a 2010-es választással átadom a helyem, megadom a változás lehetőségét. Nem most döntöttem el a váltást, de a körülmények nem voltak megfelelőek: milyen elnök az, aki egy vb-selejtezősorozat közben vagy épp a végén, vagy egy bundabotrány kirobbanásakor mond le.”

Bejelentése egy nagyjából nyolcperces monológ volt, amiben felsorolta érdemeit, a válogatott sikereit, az MLSZ elmúlt évekbeli eredményeit, kiemelve, hogy a szervezet – melyet 220 milliós adótartozással vett át – pozitív mérleggel zárta a 2009-es évet.

„Koeman a válogatottal visszahozta a focilázat, megalapítottuk a Puskás-díjat, kész a telki edzőközpont, az Ollé-programban 70 pálya épült, az U20-asok vb-bronzot nyertek: a magyar futballban van folyamatosság.”

A sajtótájékoztató végén kérdezni nem lehetett, a távozó elnök még hozzátette, hogy magánvállalkozása több mint 600 millió forintot adott a magyar sportnak, beleértve más sportági szövetségeket is.

A következő közgyűlést tavaszig kell kiírni, a 2006. február 27-én megválasztott Kisteleki (akkori ellenfele Pellady Péter volt) addig vezeti a szervezetet. Két nemzetközi pozícióját megtartja, marad az UEFA fejlesztési bizottságának alelnöke és a FIFA technikai és fejlesztési bizottságának tagja.

(Index)