Hirdetés

Márki-Zay Péter azt írta,

annak ellenére nem féltékeny Magyar Péterre, hogy „gyakran épp azokat a gondolatokat fogalmazza meg, ugyanazokat a kifejezéseket használja”, mint ő is korábban.

Bár nem ért mindenben egyet Magyar Péterrel, de elárulta, miért támogatja mégis: szerinte ugyanis egyrészt lehet azt mondani, hogy Magyar Péter „ugyanazt mondja, mint mi eddig”, de „nem mindegy, hogy ki mondja”, szerinte ugyanis

„neki még a hithű fideszesek is el kell higgyék, milyen velejéig rothadt ez a rendszer”.

Hozzátette: sokan kritizálják Magyar Péter, hogy „miért nem szólt eddig?”. A korábbi miniszterelnök-jelölt szerint viszont „jobb későn, mint soha”. Megjegyezte,

nekik az az érdekük, „hogy minden becsületes ember hagyja ott a Fideszt, minél előbb!” – ahogy szerinte azt egykor Hadházy Ákos is tette.

Úgy folytatta, hogy Magyar Péternek annál több sikert kíván, mint amennyit neki sikerült elérnie, és örömmel támogatja ”a kormánydöntési próbálkozását„; annak ellenére is Hadházy Ákossal együtt „vallja”, hogy „a rendszer választáson immár nem legyőzhető”.

Korábban írtuk

Márki-Zay Péter azt is várja, hogy „eljön az a pillanat, amikor már Gyurcsányék nélkül is meglesz a kétharmad Orbán ellen”, és azt is csak remélni tudja, hogy Magyar Péternek „ehhez egyetlen aberrált tolvajjal sem kell alkut kötnie a Fideszen belül”.

(forrás)