Számtalan név és arc kavarog mostanában Bánfalvy Ágnes gondolataiban. A népszerű színész-rendező vászonra viszi Szabó Magda Abigél című örökzöld regényét és a megfelelő színészgárda felkutatása bizony nem egyszerű feladat. Különösen a Vitay Georgina szerepét játszó színésznő személye a legfontosabb. A rendezőnő ismerős és ismeretlen tehetségekben egyaránt gondolkodik, a lényeg, méltó utódja legyen a tragikusan fiatalon elhunyt Szerencsi Évának.

Bánfalvy Ági nyakába vette az országot, hogy megtalálja Vitay Georginát. A közkedvelt színész-rendező éjt nappallá téve keresi azt a színésznőt, aki méltó utódja lehet az 1978-as Abigél című tévéfilmsorozat főszerepét játszó Szerencsi Évának és hűen képes megformálni a mára már igazi ikonná vált Gina karakterét.

„Nem egyszerű meglelni az igazi Ginát, hiszen egy igazi díva-szerepről van szó, amelyben az őt játszó művész kedvére lubickolhat. Azt gondolom, ennek bármelyik színésznő örülne, nem mindennapi lehetőségről van szó. S hogy ki élhet ezzel a hatalmas eséllyel? Bevallom őszintén, sok név van a fejemben, ismerősök és ismeretlenek is. Az is lehet, hogy a színészképző iskolám valamely tehetséges növendékében vélem felfedezni a következő generáció Vitay Georgináját, de elképzelhető, hogy egy ismert színésznőre bízom a szerepet. Gryllus Dorka, Tompos Kátya és Trokán Nóra neve is eszembe jutott, ők ugyanis mindannyian olyan érdekes karakterek, akik hordoznak valamit Gina egyéniségéből ” – árulta el a rendezőnő.

Szabó Magda művéből Bánfalvy Ági ráadásul nem pusztán nagyjátékfilmet készít, hanem ő viszi színpadra a regény színházi adaptációját is. A rendezőnő számára mindez óriási kihívás, hiszen tudja, mennyire elevenen él az emberekben az eredeti szereposztás, ám esélyt szeretne adni a fiatalabb színészeknek is.

„Egyre nagyobb a felelősség, hiszen a film mellett színpadra is állítom az Abigélt. De édes teher ez számomra, hiszen tudom, Szabó Magda akaratát is teljesítem, hiszen ő is szeretett volna regényéből egy nagyjátékfilmet. Még nem tudom, hogy a darab és a film szereposztása azonos lesz-e, de az biztos, hogy még jobban figyelem a saját növendékeim játékát a próbák és előadások során, illetve nyitott szemmel nézem fiatalabb kollégáimat is a színpadon” – mesélt izgatottan terveiről Ági.