A volt főosztályvezető elmondása szerint miután a törvénytelen kéréseket nem teljesítette, ellehetetlenítették munkáját, majd 2010 elején menesztették. Az elbocsátott főosztályvezető az esetről levelet is írt az akkor még APEH-elnök Szikora Jánosnak, de az ügyet nem vizsgálták ki.

Tízmilliókat lehet fogni, ha várnak Szikora menesztésével

Bár Szikora János távozik az APEH éléről, továbbra is marad az adóhatóság állományában, így nincs ok pluszkifizetésekre – írja a Népszabadság.

Lapinformációk szerint a menesztett elnök 43 millió forinttól plusz hathavi végkielégítéstől esik el, ha menesztésével megvárják a kormánytisztviselőkről szóló törvény életbelépését. A Népszabadság úgy tudja: Szikora munkaszerződésében 8 havi végkielégítés szerepel, és kinevezése határozott ideig, 2013-ig szól, ezért a hátralévő időszakra járó fizetését meg kellene kapnia a jelenleg érvényes köztisztviselői törvény szerint.

Az APEH elnökét hétfőn mentette fel a nemzetgazdasági miniszter a Malév eladásával kapcsolatban. A vizsgálat szerint Veres János korábbi pénzügyminiszter bizalmasának két éve nem lett volna joga leállítani az orosz résztulajdonban lévő légitársaság tartozásának behajtását.

(hírTV)