A kitüntetettek között van Debreczeni József, az MDF volt képviselője, a Népszava publicistája, Nyers Rezső, az MSZP alapító elnöke, Kovács László, a szocialista párt későbbi vezetője, Magyarország leköszönő uniós biztosa, Ormos Mária történész, az MSZMP KB volt tagja, Levendel Ádám, Horn Gyula volt tanácsadója, a Szonda-Ipsos vezetője, Kósáné Kovács Magda volt szocialista országgyűlési és európai parlamenti képviselő, Kupa Mihály volt pénzügyminiszter, Rajk László és Tamás Gáspár Miklós volt SZDSZ-es képviselő.

Chikán Attila, Esterházy Péter, Ferge Zsuzsa, Göncz Árpád, Jancsó Miklós és Nyers Rezső nem volt a díjátadón, ők állítólag később veszik át az elismerést.

Átadták a Nagy Imre Érdemrendeket is

Sólyom László köztársasági elnök a budapesti Sándor-palotában öt embert tüntetett ki. Nagy Imre Érdemrendet kapott: Bak János, a Közép-Európai Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára, professor emeritus, Holló József Ferenc altábornagy, a hadtudományok kandidátusa, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeuma főigazgatója, Horváth Miklós hadtörténész, az MTA doktora, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára, Tempfli József nyugalmazott római katolikus megyéspüspök és Ujságh Tibor nyugalmazott tanár. Az elismerésekhez gratulált Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke is.

(hírTV, MR)