Karsai József 100 ezer forintos pénzbüntetést és utolsó figyelmeztetést kapott az MSZP-frakciótól, a többség ugyanis nem a kizárásra, hanem erre szavazott. Ismert: a szocialista képviselő a frakció utasítása ellenére nemmel szavazott az egészségbiztosítási törvény februári, újbóli parlamenti elfogadásakor.

Karsai kizárásáról titkos szavazást tartott az MSZP-frakció: a képviselők minden szakértőt és nem frakciótag minisztert – így Szilvásy Györgyöt is – kizavartak a frakcióülésről, hogy eldöntsék, kizárják-e az egészségügyi törvényre nemet mondó Karsai Józsefet. Az Index információi szerint Karsai a mezőgazdasági bizottság ülésén kezdett, ám amikor társai átvonultak a képviselőcsoport tanácskozására, ő nem tartott velük. Más információk szerint bement ugyan, de egyből ki is jött.

Battonya polgármestere mellett több százan tüntetnek a Képviselői Irodaház előtt. Vidékről hajnalban 10 busszal indultak el a szocialista városvezető hívei. A tiltakozók nyolcszáz szegfűt is magukkal hoztak, mivel az MSZP jelképével akarják körberakni a képviselői irodaházat.

(Index, hírTV)