Hirdetés

Kocsis Máté (Fidesz) a legutóbbi európai parlamenti vitanapról beszámolva elmondta, hogy ott Európa fontos ügyeinek megvitatása helyett „nagy magyargyalázást” tapasztalt. „Mi egészen mást gondolunk Európa problémáiról, és ami rosszabb a brüsszeli vezetés számára, hogy talán az európai polgárok többsége is mást gondol” – jegyezte meg.

Hozzátette, a kétszínűséget olyan magas fokon űzik Brüsszelben, hogy „még hazai ellenfeleink is csak pislogtak csodálkozásukban” – fogalmazott.

Kiemelte ugyanis: miközben határvédelmi intézkedései miatt Magyarországot 200 millió euróra bünteti az Európai Bizottság, Németország lezárhatja a határait, míg Brüsszel visszatartja a határvédelmi költségeink megtérítését és a Magyarországnak járó pénzeket is, addig Lengyelország a menedékjog regionális felfüggesztését kérheti.

Nem világos az sem, egyes politikusok miért avatkozhatnak be más országok belügyeibe – vetette fel.

Korábban írtuk

Elmondása szerint Brüsszelben az elvárásaikhoz jobban igazodó magyar kormányt szeretnének: a „brüsszeli tehetségkutató” nyertesei a DK és a Tisza Párt, amelyek szolgalelkűen teljesítenék a brüsszeli elvárásokat.

Kitért arra is, hogy hazai politikai ellenfeleik először külföldön igyekeznek támogatást szerezni a kormányra kerüléshez, csak ezután járulnak a magyar emberekhez. Pedig a sikeres magyar politikát belföldön lehet megvívni – jelezte, felvetve: vajon mit kérnek a külföldiek a támogatásukért?

A brüsszeli elvárások szerint le kellene mondanunk a rezsicsökkentésről, a 13. havi nyugdíjról, az szja szinten tartásáról, míg az EU bevezetné az ingatlanadót, valamint a háború és a migráció támogatását várja – sorolta.

Tanulságként kiemelte: „a hazát csak egyszer lehet elárulni”.

Hidvéghi Balázs: Brüsszel legújabb embere, Magyar Péter bevallotta, feladná Magyarország szuverenitásának egy részét

Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában elmondta, ma a magyar szuverenitásra leselkedő legnagyobb veszély az elhibázott brüsszeli központosító politika, amely immár veszélyezteti az EU működését.

Ez a központosítás ki akarja venni a döntéseket a szabadon választott nemzeti kormányok és parlamentek kezéből és azokat Brüsszelbe telepítené, akár a tagállamok alkotmányát sértő módon – figyelmeztetett.

Elmondása szerint ez láthatóvá vált akár a migráció, akár a háború és béke, akár a gyermek- és családvédelem kérdésében, legutóbb pedig a gazdasági és kereskedelmi együttműködés területén érkeztek a magyar szuverenitást sértő kezdeményezések Brüsszelből.

A gazdaságban Magyarországnak olyan semleges hozzáállásra van szüksége, amely elfogadja a nyugati és a keleti partnereket is, ha azok hasznosak az ország számára – közölte.

Nehezményezte azonban, hogy a baloldali EP-képviselők inkább Brüsszelt képviselik Budapesten, mint fordítva, hozzáfűzve: „Brüsszel legújabb embere”, Magyar Péter hajlandó lenne feladni Magyarország szuverenitásának egy részét.

A Fidesz-KDNP kormány továbbra is ki fog állni azért, hogy Magyarország erős és független maradjon és a saját érdekeiből induljon ki – közölte.