Hirdetés

Komjáthi Imre (MSZP) felidézte, hogy a várható számvevőszéki büntetés minden ellenzéki pártot igen nehéz helyzetbe hoz, ennek ellenére a különbségek elfogadásáról, az együttműködés fontosságáról kívánt szólni. A Fideszhez szólva azt kérte, ne csak a szomszédban zajló, honvédő háború kapcsán beszéljenek a békéről, belföldön se rakják ki plakátokra, kit kell gyűlölni.

„Lehetne-e 2024 az az év, amikor a plakátokon csak akciós szafaládé és Ákos-koncert van?” – tette fel a költői kérdést felszólalásában.

A DK-t megszólítva azt javasolta, együtt segítsék a kárpátaljai magyarokat, a Mi Hazánkat nyugalomra és szeretetre kérte: daráljanak inkább diót és kekszet és ne könyveket, a Momentumhoz fordulva pedig felvetette, hogy jobban hallgassák meg a magyarokat. Üdvözölte, hogy a Jobbik is küzd a magyar munkavállalókért, a migránsmunkások mellett azonban véleménye szerint többet kellene szólniuk a szakszervezetekről.

Ungár Pétert (LMP) arra szólította fel, legyen tisztában azzal: a Fidesz olyan választási rendszert kényszerített rájuk, amelyben az együttműködés hiánya a kormánypártot segíti, végül saját pártjához fordulva azt kérte: ne adjanak támadási felületet a Fidesznek.

Korábban írtuk

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt javasolta az ellenzéki pártoknak: vizsgálják meg annak lehetőséget, hogyan lehet külföldi támogatások nélkül politizálni.

Ha valakinek fontos az ország biztonsága és békéje, akkor a kormánypártokra biztosan számíthat – közölte.