Hirdetés

Bakos Bernadett (LMP) arról beszélt, hogy az elmúlt hetekben kisebb kormányválság volt, mert a Fidesznek öt napig tartott kitalálni, mihez kezdjen egy miniszter lemondásakor. Palkovics László lemondásához szerinte nagyban hozzájárultak a súlyos viták az energiapolitikával kapcsolatban.

Úgy vélte, a kormány is tudja, hogy az ország nagyon kitett a fosszilis energiáknak. A jelenlegi energiaválságra a megoldást az jelentené, ha elszakadnánk a fosszilis energiáktól, ehhez pedig zöld fordulatra lenne szükség, de a kormány nem ennek megfelelően cselekszik – értékelt, hozzátéve: a mostani kormányátalakítás azt mutatja, hogy a kormány energiapolitikájában súlyos zavar van, nagy viták vannak erről a kormányon belül.

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára úgy válaszolt, jó lenne, ha az ellenzék megengedné, hogy Lantos Csaba kifejthesse az elképzeléseit, mielőtt következtetéseket vonnak le az energiapolitika alakulásáról.

Májusig nem lehetett látni, hogy az EU ilyen komoly szankciós politikát indít el az energiaszektorban – hívta fel a figyelmet.

Korábban írtuk

Kiemelte: nem igaz, hogy a kormány ne tenne erőfeszítéseket az energiadiverzifikáció irányába, fontos lépéseket tett, hogy minél több forrásból jusson energiához az ország. A kormány jelentős eredményeket ért el az elmúlt időben a klímapolitikával kapcsolatos célkitűzések elérésében – jelentette ki az államtitkár.