Fotó: parlament.hu (képernyőfotók, szerk.)
Hirdetés
Korábban írtuk

Toroczkai László (Mi Hazánk) megköszönte a magas választási részvételt és úgy értékelt, beigazolódott, hogy négy politikai erő maradt talpon, ezek közül három, globalista európai pártcsaládba igyekszik, kivéve a Mi Hazánkat. Értékelése szerint megkezdődött a Fidesz erodálása, és beérték a DK-t, amely szövetségben is alig tudott jobb eredményt elérni, mint a Mi Hazánk.

Az ellenzéki politikus úgy látta, hogy a legkevésbé sem volt demokratikus és tiszta ez a választás, rengeteg rágalmazás hangzott el. Szóvá tette azt is, hogy a Facebook ilyen mértékben még sosem avatkozott be: a Mi Hazánkat teljesen „elfojtották”, Köves Slomó oldalát törölték, illetve Orbán Viktor beszédét is, de utóbbiakat néhány nap elteltével visszaállították. Szerinte titokban megegyeztek a Metával, választ várt valóban így történt-e.

Orbán Viktor úgy reagált: az nem várható el, hogy az ellenzék képviselői kirobbanóan jó véleménnyel legyenek a miniszterelnök szellemi képességéről, de azt a marhaságot talán nem feltételezik róla, hogy megállapodott a Metával a beszédei törléséről. Ez nem tűnik észzerűnek – jegyezte meg.

A kormányfő azt mondta, voltak a demokrácia szellemiségével nehezen összeegyeztethető dolgok. Felhívta a figyelmet arra, hogy voltak olyan pártok, amelyek külföldről kaptak pénzt, ami a törvények szigorúan tiltanak.

Azt, hogy a globalistákhoz és a föderalistákhoz sorolják őket, „újdonságnak” nevezte. Brüsszelben pont az ellenkezőjét gondolják róluk.

Jelezte: semmi kedve stratégiai kérdésekben mélyebb együttműködést kialakítani a Mi Hazánkkal, de abban a kérdésben, ami úgy hangzik, hogy föderalizmus vagy szuverenitás, globalizmus vagy szuverenitás, szívesen együttműködik.

Toroczkai László felvetette, hogy a digitális szolgáltatásokról szóló rendelet alapján azt a civil szervezetekből grémiumot felállították-e, amihez a hozzá hasonló problémákkal az emberek fordulni tudnak.

Orbán Viktor azt mondta, ha ez még nem történt meg, szívesen megteszik. Azzal egyetértett, hogy elfogadhatatlan, ha egy megválasztott parlamenti képviselő gondolatait elérhetetlenné teszik. Ez nem csak unfair, hanem demokrácia probléma is. Olyan súlyú ügyről van szó, hogy tegyenek javaslatot és szívesen működik együtt – jelezte.