A kormánypártok Orbán Viktor napirend előtti felszólalására reagálva rögítették, a gazdasági növekedés vitathatatlan tény. 

Fidesz: vitathatatlan, hogy Magyarország erősödik

A Fidesz frakcióvezetője szerint vitathatatlan, hogy Magyarország, a magyar gazdaság erősödik.

Kósa Lajos Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólalására válaszolva hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, nehéz dolga van az ellenzéknek, mert a számok napnál világosabban alátámasztják, hogy nő a foglalkoztatás, csökken az adósságállomány és nő a GDP. 2017 elején hétszázezer új munkahely volt az országban és ezek nagyobb része piaci munkahely – tette hozzá.

A kormánypárti politikus azt mondta, szelektív az ellenzéki képviselők emlékezete, mert miközben a korrupció rettenetes voltáról beszéltek, meg sem említették a valaha volt legnagyobb korrupciós botrányt, a 4-es metró ügyét.

Kósa Lajos szerint a többkulcsos adórendszer „brutális adóemelést” jelentene a magyaroknak. Az egykulcsos adórendszer bevezetésének első évében 400 milliárd forinttal több maradt a családoknál – közölte.

KDNP: fontos társadalmi hatásai vannak a gazdasági növekedésnek

A gazdasági növekedés társadalmi hatásait méltatta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben, Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva.

A kisebbik kormánypárt politikusa kiemelte, hogy a foglalkoztatás növekedése jelentősen csökkenti a szegénység kockázatát, a közfoglalkoztatottak egy része visszakerült a normál munkaerőpiacra, „családok élete került egyenesbe”.

A kiskereskedelmi forgalom növekedését a béremelések hatásával magyarázta, emellett kiemelte, hogy különösen a kiskeresetűek érzik az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.

A kereszténydemokrata politikus az olimpiáról szólva megjegyezte: noha az fővárosi hatáskör, nemzeti érdek.

Ennél jobb eszköz nem adódik az országimázs bemutatására – fejtette ki.

MTI