Szinte végleges a negyedik Orbán-kormány minisztereinek névsora a Figyelő információi szerint.

Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív, illusztráció


Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív, illusztráció

Nagy nevek távoznak és teljesen újak is érkeznek a hamarosan felálló új kormányba.

A Figyelő birtokába jutott információk alapján Gulyás Gergely eddigi frakcióvezető kancelláriaminiszterként folytatja politikai pályafutását, az ő helyét Kocsis Máté, Józsefváros háromszor megválasztott polgármestere veszi át.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát továbbra is Rogán Antal vezeti, Szijjártó Péter marad külgazdasági és külügy-, Trócsányi László pedig igazságügyminiszter.

Simicskó István a hírek szerint távozik a honvédelmi tárca éléről, az ő helyét Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke veheti át.

A korábbi korábbi felsőoktatási államtitkár, Palkovics László lehet a mostani kormányban az innovációs és felsőoktatási miniszter.

Ugyanakkor további új miniszterek is érkeznek a kormányba: állítólag Bártfai-Mager Andrea veszi át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nagy István pedig a Földművelésügyi Minisztérium vezetését. Az EMMI-ben Balog Zoltánt pedig Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója váltja a lap információi szerint.

A Figyelő teljes cikkét IDE kattintva olvashatja el.

(figyelo.hu, demokrata.hu)