Kósa Lajos szerint a kabinet megbukott, legitimációját teljesen elvesztette, és olyan mértékben vált hiteltelenné, amennyire „egy kormány egy demokráciában hiteltelenné tud válni”.

„Az, hogy a miniszterelnök úr nem mond igazat, az már annyira közhelyszerű, hogy szinte már kínos emlegetni” – tette hozzá.

A fideszes politikus közölte: az is bebizonyosodott, hogy Gyurcsány Ferencnek nincs elképzelése az ország kormányzásáról, gazdaság- és társadalompolitikája nem koherens; jelenleg az ország szétverése folyik.

Nem lehet miniszterelnök az, aki nem tudja az orvosságot az ország bajaira – mondta Kósa Lajos.

Egyre csak csökkennek a bérek, az adók pedig emelkednek. Ez a történet véget ért – fűzte hozzá.

Olyan összefogásra van szükség, amely túlmutat a pártokon, hogy a választók legszélesebb köre tegye világossá: ennek a kormánynak mennie kell. Nem az MSZP-nek, nem a baloldali szavazóknak, hanem ennek a kurzusnak – jelentette ki az alelnök.

Véleménye szerint a kormány nem tartja be a demokrácia alapelveit, mert „azonosítószám nélkül nem küldünk az utcára rendőrt, engedély nélkül nem lövünk gumilövedékkel a tömegbe”.

A demokrácia írott és íratlan szabályait annyiszor hágta át a kormány, hogy el sem lehet mondani – tette hozzá Kósa Lajos.

Az, hogy most nem volt utcai zavargás az isteni szerencse, nem a kormány hitelén múlt. Gyurcsány Ferenc bárhova is megy az országban, kifütyülik az emberek – hangoztatta.

Soha nem volt regnáló miniszterelnök ilyen mélyen, mint ő. Ha kicsi belátás lenne benne, lemondana – mondta a Fidesz alelnöke.

(inforadio.hu)