Hirdetés

Kovács Zoltán azt kifogásolta, hogy a Budapesten elfogott antifa aktivista Ilaria Salis édesapja az államtitkár szerint alaptalan politikai támadássorozatot indított Magyarország ellen a nemzetközi sajtóban és az Európai Parlamentben.

A politikus úgy vélekedett: a mára megszokottá váló, a jogállamiság, a magyar alkotmányos berendezkedés, a sajtószabadság kapcsán történő politikai támadások mellett, az elmúlt hetekben és hónapokban egy új politikai támadás- és gyalázkodássorozat indult el Magyarország ellen, a hazánkba látogató, úgynevezett antifasiszták ügyében.

Felidézte, hogy Ilaria Salis és társai szervezetten, csoportosan, előre megfontolt szándékkal azért érkeztek Magyarországra, hogy általuk fasisztának gondolt embereket megtámadjanak. A támadást hátulról hajtották végre, úgy, hogy a megtámadottaknak esélye sem volt védekezni. Ezzel rendkívül súlyos, illetve maradandó sérüléseket okoztak áldozataiknak.

Úgy folytatta: az elmúlt hetekben „Ilaria Salis apja bejárta az egész nyugat-európai és az amerikai sajtót, sőt még az Európai Parlamentbe is eljutott és olyan súlyos, megalapozatlan vádakat fogalmazott meg újfent, illetve csatlakozott a már meglévő megalapozatlan vádakhoz, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni”.

Korábban írtuk

Ily módon éppen Ilaria Salis apja tette politikai témává a saját lánya ügyét, most pedig csodálkozik azon, hogy a megalapozatlan vádakra politikai válaszok születnek – tette hozzá.

Megjegyezte: édesapaként talán érdemes lenne azon elgondolkodnia, hogy miként keveredhet újra ilyen ügybe a lánya, „hiszen nem előzmények nélkül való ez az ügy sem, korábban is voltak érintettségei a hölgynek”.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy rendkívül súlyos bűncselekményekről van szó, amelynek büntetési tételei is rendkívül súlyosak a magyar jogrendszerben – mutatott rá.

„Amikor pedig politikai vádakat fogalmaznak meg ellenünk, ne csodálkozzon senki azon, hogy politikusok fognak kiállni, megcáfolni ezeket a vádakat. Hiszen Magyarország tekintélyének, becsületének, az intézményrendszer, ez esetben a bíróságok függetlenségének a megvédése kutya kötelességünk” – mondta videónyilatkozatában Kovács Zoltán.