A 4-es főúton várakozó teherautókat Kisvárdánál leterelik a főútról a 4145-ös útra. A kamionok a főútra szakaszosan, rendőri irányítás mellett, Tiszabezdédnél térhetnek vissza. Az M3-as autópályán az ukrán határ felé tartó kamionokat a görbeházi vagy a geleji pihenőhelyre terelik, onnan szakaszosan hajthatnak tovább a záhonyi átkelőhelyig az M3-as autópálya – a 403-as elkerülő – 4-es főút (Kisvárdáig) – 4145-ös úton.

Hirdetés

Szintén szakaszosan haladhatnak tovább a Szlovákiából érkező, Ukrajnába tartó teherautók a záhonyi közúti határátkelőhely felé az M30-as autópálya – M3-as sztráda – 403-as elkerülő – 4-es főút – 4145-ös úton.

A tájékoztatás szerint a folyamatosan túlterhelt záhonyi határátkelő teljes kapacitással működik, a teherforgalom szakaszosan haladhat tovább. A magyar rendőrök gyorsítják a kiléptetést, ám a beléptetés az ukrán hatóságok feladata.

Emlékeztettek arra, hogy Lengyelországban és Szlovákiában a blokádok miatt még mindig jelentős fennakadások vannak a teherforgalomban, a fuvarozók ezért akarnak Magyarországon át eljutni Ukrajnába. Hétvégére már több mint ezer kamion várakozott a 4-es főút és a 4145-ös út mellett.

Korábban írtuk

A várakozókra a magyar rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek, hogy megelőzzék a balesetveszélyes helyzeteket, valamint enyhítsék a környéken élők nehézségeit. Az érintett útszakaszon ennek ellenére még napokig tarthat a torlódás – írták a rendőrségi honlapon.