Még a Nemzetbiztonsági Szolgálatok is nagy erőkkel nyomoznak a tatárszentgyörgyi kettős emberölés ügyében.

A Népszabadság, névtelenséget kérő forrásra hivatkozva azt írja, hogy, mint korábban, most ebben az ügyben is külföldi felforgatók állhatnak a háttérben.

Emlékezetes, tíz éve a Fidesz és a Független Kisgazdapárt (FKGP) irodái és politikusainak házai elleni bombamerényletek során a szlovák titkosszolgálat és a vele összejátszó bűnszervezetek több robbantást is végrehajtottak Magyarországon.

Tizennégy milliárd forint többlettámogatást kap a rendőrség, az összegből 1800 új rendőrt képezhetnek ki, 250 új településen lesz jelen a rendőrség és százzal több körzeti megbízott is – jelentette be Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök tárgyalt tegnap Draskovics Tibor, Igazságügyi és Rendészeti miniszterrel, valamint Bencze József országos rendőrfőkapitánnyal az elmúlt hetek köznyugalmat felkavaró eseményeiről.

A kormányfő bizalma töretlen a rendőri vezetés iránt, a Miniszterelnöki Hivatal azonban tájékoztatást kér az érintett szervektől, történt-e szakmai hiba a tatárszentgyörgyi eset vizsgálatakor.

Elkészült a kormány, gyűlöletkeltéssel kapcsolatos alkotmánymódosítási javaslata, amelytől azt várják, hogy ‘a szólás szabadsága és az emberi méltóság védelme tisztességesebb egyensúlyba kerüljön’.

Szigorodik a büntetőtörvénykönyv is, súlyosabb büntetésre számíthatnak a visszaeső erőszakos és fegyveres bűnelkövetők, a rendőrök viszont határozottabb jogi védelmet kapnának.

(hirado.hu/Népszabadság)