A Kontra.hu nemrég egy rövid posztban hívta fel a figyelmet arra, hogy Kerpel-Fronius Gábor, Budapest momentumos főpolgár-helyettese érdekes és árulkodó bejegyzést osztott meg a Facebookon.

Hirdetés

A napokban a Városháza adott otthont az NDI (National Democratic Institute, Nemzeti Demokratikus Intézet) amerikai NGO workshopjának.

„Most, a második közösségi költségvetés utolsó szakaszában célunk, hogy a lehető legtöbb budapesti szavazzon, és így részt vegyen a város jövőjének, fejlődésének meghatározásában” – írja a főpolgármester-helyettes.

De miféle szervezet az NDI, amelyik segít a közösségi költségvetés – amúgy folyamatában pofonegyszerű – technikai lebonyolításában? – tette fel a kérdést a Konra.hu.

Az NDI küldetése – mármint saját bevallásuk szerint – a fejlődő országokkal együttműködve elősegíteni a demokratikus intézmények hatékony működését. Szép idea! Budapesten a legmegfelelőbb helyen vannak a szervezet szakértői.

A hatékonyság tekintetében ugyanis a budapesti vezetés valóban alapos tréningre szorul, teljesen támogathatónak tűnik tehát az a gondolat, hogy Karácsony Gergely és csapata egy külföldi szervezettől kér segítséget a munkájuk alapszintű ellátásához. Bár előbb eszükbe jutott volna a szakértők bevonása, akkor talán nem használt német járművekkel akarták volna „zöldíteni” a BKV járműparkját.

De legalább három év után beismerték a rátermettlenségüket! – tette hozzá a lap.

A főváros élén álló zöld–bolsi csapat valamit megint összekuszált. Az NDI ugyanis nem kifejezetten az a szervezet, amelyre a fővárosnak szüksége lenne. Az NDI referenciái között nem szerepel a hulladékgazdálkodás, a forgalomszabályozás, zöldterület-fejlesztés. Gyakorlatilag semmi olyasmit nem tudnak, amire Budapest vezetésének jelenleg szüksége lenne. Az NDI sokkal inkább hasonlítható egy olyan fedőszervezethez, amelyik akkor jelenik meg egy országban, ha ott rossz szándékú emberek zűrzavart akarnak kelteni.

Az NDI leginkább az amerikai Demokrata Párthoz és a Liberális Internacionáléhoz kötődik, világnézeti irányultsága tekintetében így nem igazán vannak megválaszolatlan kérdések. A szervezet elnöke egy ízig-vérig Clinton-kliens, aki a volt külügyminiszternek köszönhette diplomatakarrierjét.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható el.

Korábban írtuk