Ugyanekkor az Országgyűlés megszüntette a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálatot (KÖSZ), elkezdték vizsgálni az MTV székházügyét, az Erkel Színház bezárását, a BKV tulajdonszerzését az Orczy-kertben, valamint a Design Terminál ügyét.

A KÖSZ ezentúl a Magyar Nemzeti Múzeumba olvadva fogja ellátni a régészeti feltárásokról szóló júliusi törvénymódosítás által kijelölt koordináló, a nagyberuházások előtti feltárásokat elősegítő és tudományos szerepköröket. Az állami tulajdonban lévő Orczy-kert ugyan mint el nem idegeníthető műemlék szerepel az örökségvédelmi törvény mellékletében, tulajdoni lapján ugyanakkor 2009-ben megjelent a BKV is, az egyik kertrész tulajdonosaként. A bejegyzésről azonban sem a kezelője, a Magyar Természettudományi Múzeum, sem a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH), sem az ingatlan használói nem kaptak értesítést.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium vizsgálatot indít a budapesti Erkel Színház 2007-es bezárásával kapcsolatban is, csakúgy, mint a magyar formatervezés központjának szánt Design Terminál létrehozásának ügyében. Ismert, hogy az intézmény 2006-ban költözhetett volna be az Erzsébet téri egykori buszpályaudvar műemléképületébe, ez ugyan elmaradt, de máig nem tisztázott, hogy mi történt az építkezésre költött mintegy egymilliárd forinttal, és miért kellett tíz évre titkosítani a MEH 2009-es vizsgálatának jegyzőkönyvét.