Kunhalmi Ágnes szerint a fideszes politikusok lenézik, illetve hülyének nézik a magyar népet.

Kunhalmi Ágnes: Orbán meghajolt a nagytőke előtt! A magyar nép világosan üzent: Le a rabszolgatörvénnyel!

Gepostet von MSZP am Sonntag, 9. Dezember 2018

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közös sajtótájékoztatóján úgy értékeltek, a tegnapi tüntetés megmutatta, mégis van munkásvédelem Magyarországon. A szoci választmányi elnök lelkesen köszönetet mondott a résztvevőknek, ugyanakkor megjegyezte, a jobboldali média elhallgatta, hogy tegnap tízezren voltak az utcán. 

[A fideszes politikusok] lényegében hülyének nézik az egész országot, hülyének nézik a dolgozókat, lenézik a magyar népet

– hangoztatta Kunhalmi Ágnes, aki szerint a „rabszolgatörvény” miatt leromlik a magyarok egészségi állapota és még többen mennek majd külföldre. Kunhalmi úgy értékelt, Orbán Viktor térdre rogy és meghajol a multinacionális tőke előtt, pedig azok majd elmennek a munkaerőhiány miatt így is, úgy is.  

Orbán sajnos enged a zsarolásnak. A tőke és a multicégek olyan nyomást helyeznek a magyar miniszterelnökre és a fideszes kormányra, ami előtt, úgy látom, Orbánék összeroppantak, nem tudnak mit csinálni

– aggodalmaskodott Kunhalmi, aki szerint Orbán Viktor csak az erőből ért. 

Komjáthi Imre szoci alelnök a Kossuth téri áttörés napjának nevezte a tegnapi tüntetést, amit úgy értékelt: a magyar nép egyértelműen megüzente, nem kér a „rabszolgatörvényből”. A térdsérüléstől szenvedő politikus úgy fogalmazott:

A tegnapi ütközet egy volt a sok közül. Nem adjuk fel a harcot!

– ígérte a szocik alelnöke, aki pártja támogatásáról biztosította a szakszervezeteket. Végezetül patetikus húrokat pendített meg, és közölte, ha megszavazzák a törvényt, a fideszes képviselőket egyesével szembesítik tettük súlyával.