Ez minden kutya esetében más-más jellegű foglalkozást igényel. Vannak olyan kutyák, akik a menhely kapuin belül kiegyensúlyozott, határozott ebek, de amint kikerülnek az állatotthon kapuin kívülre, ijedten megmerevednek és minden ijesztő és félelmetes számukra. Sokan nem tudnak pórázon menni és rettegnek a póráz, ill. nyakörv, hám láttán, pedig az jót, sétát kellene hogy jelentsen. Sokukat bántalmazták, ezért bizalmatlanak a férfiakkal illetve az idegenekkel, fontos hogy megmutassák nekik, hogy az ember jó és meg kell tanulniuk bízni.

Számos egyéb „probléma” merülhet fel egy-egy kutyussal kapcsolatosan, így ezeknek az árváknak sokkal kisebb esélye van arra, hogy egy család örökbefogadja őket és boldog, „normális” kutyaéletet élhessenek.

A Mentor-csoport tagjainak a feladata az lenne, hogy ezeket a kutyákat megtanítsák újra bízni, megmutassák hogy a gazdis élet szuper. Minden mentornak lesz egy védence, akivel foglalkozni fog, speciálisan az adott kutyus problémáira koncentrálva. Ezért olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik elég elszántságot éreznek, hogy segítsenek ezeknek a kutyusoknak, mert nem tehetnek arról, hogy ilyenek, hiszen kitől is tanulhatták volna meg, hogy az ember jó dolog.

Fontos hogy a mentor határozott legyen, de nyugodt. Rendszeres foglalkozásokat terveznek, de a mentoroknak lehetősége lesz más időpontokban kijönni és foglalkozni védencével, amint már jobban megismerkedtek egymással.

A jelentkezéseket a tappancsalapitvany@gmail.com e-mail címre várják, a tárgyba írják bele, hogy Kutya-mentor. Itt minden kérdésre készséggel válaszolnak is.