Kutyával is bemehetnek az utazók a Mol Nyrt. magyarországi töltőállomásaira, hogy a nyári melegben ne kelljen az autóban hagyniuk az állatokat.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A vállalat közleménye szerint az intézkedés a 450 Mol-partner töltőállomásra vonatkozik és egész évre szól, de – mint írták – a kisállatoknak és gazdáiknak a nyári hónapokban van a legnagyobb szükségük a pihenésre a légkondicionált helyiségekben. A feltételek azonosak a kisállatbarát helyek házirendjével: a töltőállomások közösségi tereibe egészséges és megfelelően nevelt, oltással ellátott és szobatiszta, pórázon, táskában vagy kézben tartott kutyával, saját felelősségre lehet betérni – írták.
    
Hozzátették, hogy a forgalmasabb utak mentén július közepétől kisállat-felszerelést – például pórázt vagy etetőtálkát – is árulnak.
    
A közlemény idézi a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetőjét, Orosz András a felelős állattartás jelentőségét hangsúlyozta és hozzátette, hogy a kutyák fogadásával szeretnék könnyebbé tenni az utazást az év legmelegebb időszakában.

MTI