Ismét úgy játszott le egy eredetileg fontosnak hitt világbajnoki selejtezőt a magyar labdarúgó-válogatott, hogy esélye sem volt a sikerre. A portugálok, akik eddig hazai pályán meccset sem tudtak nyerni – többek között Albánia és Málta ellen –, végig irányították a játékot, csupán három magyar gólszerzési lehetőség adódott a kilencven perc alatt, míg a hazaiak folyamatos össztűz alatt tartották a három gól ellenére remeklő Babos kapuját.

Az első félidőben Gera kétszer is segíthetett volna csapatán, de nem volt szerencséje, másodszor a kapufa mentett, míg a portugálok úgy is megszerezték a vezetést, hogy az aranylabdás Cristiano Ronaldo 25 perc után lekéredzkedett a pályáról. Nem látszott a hiánya, a társai ugyanúgy fickándoztak tovább, a magyarok örülhettek, hogy megúszták újabb kapott gól nélkül. A második félidőben már ez sem jött össze, a hajrában két tetszetős góllal végképp eldőlt a mérkőzés és a magyar válogatott sorsa: megint nélkülünk rendezik majd a világbajnokságot.

A mezőny viszont alakul, Európából újabb négy csapat szerezte meg a részvétel jogát. Erwin Koeman együttesére még egy feladat vár ebben a sorozatban: a svédek 1-0-s legyőzésével már csoportgyőztes és világbajnoki résztvevő Dánia otthonában kell pályára lépni szerdán.

(MR)