Magyarország 2010-ben nagyjából úgy nézett ki, mint egy súlyosan sérült futó. Azóta viszont ez a futó meggyógyult, elkezdett edzeni, odaállt a rajtvonalhoz és egyre jobban teljesít a versenyben. Vannak viszont olyanok, akik elvont ideológiák, mint a liberalizmus, vagy éppen a konkrét ügyek, mint a kvóta elutasítása okán, vagy egyszerűen azért, mert nem tetszik nekik az az értékalapú politika, amit a Fidesz és a KDNP folytat, ezt a futót el akarják gáncsolni, akadályokat akarnak állítani elé – mondta a Demokratának Hollik István.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselővel készült beszélgetésünkben szó esik arról, várhatunk-e hozzájárulást Brüsszeltől a határvédelmi kiadásokhoz, miért volt szükség a Családügyi Kabinet felállítására, s hogy mik lehetnek a következő időszak hangsúlyos teendői.

Az élet szentsége

Ideák és valóság világát ütköztető platóni vitának indult, ám jókora politikai füstöt gerjesztett Veres András püspök lombikprogramot kritizáló megjegyzése. Pedig a püspök csak az évezredek óta ismert egyházi tézist ismételte meg, amely a természetes fogantatást ismeri el. A népességmegtartó képességet előtérbe helyező állam ugyanakkor ösztönözné, hogy minél több meddő párnak lehessen gyereke.

Összeállításunkban megszólal Pajor András atya, a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke, olvashatnak a lombikprogram eredményeiről, illetve az abortuszok számának alakulásáról is.

A Demokrata szeptember 6-tól kapható az újságárusoknál.