Fotó: Hörcsik Richárd, Facebook
Hirdetés

Rajtunk áll, hogy meg tudjuk-e védeni ezt az igazságot, vagy pedig „ötmilliárd ember igazsága zúdul rá a Földre kormányozhatatlannál, élhetetlenné változtatva ezt a világot” – mondta Latorcai Csaba.

Az államtitkár hozzátette, a kereszt a béke szimbóluma is.

Akik most keresztet állítanak vagy újítanak fel, azt nem maguknak, hanem a következő generációnak teszik. Akik hozzájárultak a kereszt megújulásához azt segítették, hogy páratlan építészeti örökségünk még évtizedekig fennmaradjon – mondta.

Mindez arra kötelez minket, hogy az örökséget úgy kell továbbadni, ahogy kaptuk. Ezt pedig háborúban nem lehet megtenni. Háborúban nincs gyarapodás, nincs fejlődés. A kereszt arra is felszólít, hogy őrizzük meg a békét, és minden eszközzel álljunk ki mellette! – mondta Latorcai Csaba.

Korábban írtuk

„Álljunk ki a béke és az igazság mellett, ne hagyjuk letérni a béke útjáról! Ne hagyjuk, hogy belekényszerítsenek bennünket a háború kórusába, hanem közösen, egymással összefogva tartsuk meg Magyarországot magyarnak, kereszténynek, a béke és biztonság szegletének egy számos bizonytalanságot hordozó, háborúba sodródó Európában!“ – közölte.

Hörcsik Richárd (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint „amíg ma Európában templomokat zárnak be és kereszteket rombolnak le, addig mi megújítjuk a kereszteket„.

A makkoshotykai kereszttel már meghaladja a 160-at a Kereszténydemokrata Néppárt Állíts egy keresztet a békéért! elnevezésű kezdeményezésében felújított vagy újonnan létrehozott keresztek száma.