Fotó: Kreicsi Bálint, Facebook
Hirdetés

Latorcai Csaba szerint a kereszt életforma, a kereszt döntés, Isten ereje.

A régiek a település határára állított keresztekkel azt kívánták jelezni, hogy aki belép a településre, lássa, hogy az ott élők Jézus erejében bíznak – mondta.

A politikus bírálta a párizsi olimpia nyitóünnepségét, amely szerinte nem volt méltó sem Európához, sem az olimpiához.

„Amit láttunk, az eltörlés kultúrájának erőteljes nyomulása volt, ahogyan piedesztálra emelték az új Mammont a befogadás nevében, már-már blaszfémiába fordulóan gúnyt űzve a kereszténységből, amely évszázadok óta formálja és megtartja Európát, és benne bizony hazánkat is” – mondta.

Korábban írtuk

Bírálta „a baloldal egyes megmondó embereit” is, akik tűz alá vették azt az elképzelést, hogy a Gellért-hegyen álló Szabadság-szobor talapzatára kereszt kerüljön.

Az államtitkár azt mondta: tisztán, egyértelműen meg kell fogalmazni, hogy „nemet mondunk az eltörlés kultúrájára, igent a szabadságra, a hagyományos értékekre, a keresztény-zsidó gyökereinkre; igent mondunk arra, hogy az apa férfi, az anya nő, és a jövőnk a hagyományos családok védelmén és támogatásán nyugszik”.

Kreicsi Bálint (Fidesz-KDNP-Hajrá, Salgótarján! Egyesület), Salgótarján megválasztott polgármestere a rendezvényen arról beszélt, hogy Magyarországon leginkább az út szélén találkozni keresztekkel.

Mint mondta, a keresztek jelzik a hovatartozásunkat, hogy Szent István király óta melyik egyházhoz tartozunk, és azt is, hogy a kereszténység örök.