Amikor a Momentum politikusa azt állította, hogy a politikai igazgató jelenléte a parlamentben azt jelzi, sokkal drágább neki „a mocskos fizetése és a bársonyszéke, mint a saját és a hazája becsülete”, az ülést vezető Latorcai János elnémította a mikrofonját és rendre utasította.

Hirdetés

Fekete-Győr András azt kérdezte, Orbán Balázs meddig kapaszkodik még a bársonyszékébe, és mikor kér bocsánatot a magyar társadalomtól.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója válaszában meglepőnek nevezte a felszólalást, mondván, a Momentumnak a nemzeti szuverén politizálás az „antitézise”, a párt mindent a nemzeti szuverén politizálás ellen tett az elmúlt években. Példaként említette, hogy Fekete-Győr András a határon túli magyarok között a román jelölt mellett kampányolt a magyar ellen, és azt, hogy az európai parlamenti választási kampányban a párt két képviselője mindent megtett azért, hogy Magyarország ne jusson hozzá a neki járó forrásokhoz.

Fekete-Győr András viszonválaszában úgy értékelt, ha Orbán Balázson múlt volna a magyar történelem, „ma nem állnánk itt”.

Korábban írtuk

Viszonválaszában Orbán Balázs megjegyezte, a Momentum azoknak a választási listáján került be a parlamentbe, akik a 2006-os októberi tüntetéseket szétverették.