Lázár János szerint a párt legfontosabb feladata helyben és országosan is megküzdeni újra a bizalomért, mert a kegyelmi ügy óta „a Fidesz kicsit más történelmet ír és más időben és léptékben halad, mint ahogyan eredetileg tervezte”. Ebben a helyzetben a belső félreértéseket és konfliktusokat félretéve összefogásra, alázatra és kőkemény munkára van szükség – szögezte le.

Hirdetés

Amennyiben a Fidesz-KDNP pártszövetség megnyeri a választásokat, garantálják az ország polgárainak, hogy békében fognak élni és pénzhez jutnak a kormányzati munkát támogató, a kabinettel együttműködő helyi közösségek – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a Fidesz nemcsak egy érdekközösség, hanem értékekben is gondolkodik, ezért nem kis sebet ütött a párton a kegyelmi ügy. A köztársasági elnök pedig úgy távozott, hogy nem magyarázta el: a kormánynak és Orbán Viktornak ehhez a döntéshez semmi köze nem volt – jegyezte meg. Magyar Péter ezt a helyzetet kihasználva új messiásként járja az országot és van is rá érdeklődés, elsősorban a csalódott ellenzéki szavazók részéről – közölte.

„Nem kell eltúlozni, de alábecsülni sem a jelenséget: fel kell venni a kesztyűt, ezt a választást alulról, alázattal kell és lehet megnyerni”

– fogalmazott Lázár János.

Korábban írtuk

Az európai parlamenti választással kapcsolatban kifejtette: két világ harcol egymással és aki azt gondolja, van híd közöttük, az téved. A voksolás nem távoli és elvont dolgokról szól, hanem arról, hogy a magyarok, így az egriek sorsáról hol fognak dönteni – mondta.

A miniszter szerint minél erősebb Brüsszel, annál gyengébb Budapest. Hozzátette: a mai ellenzék vezetői már „dollárcselédek” és ezt a cselédsorsot szánják az országnak is. Azt, hogy az ország ki tudjon maradni a háborúból, egyetlen ember tudja garantálni: Orbán Viktor és egyetlen politikai erő, a Fidesz – szögezte le Lázár János. A kormánypártok helyi jelöltjeit és szavazóit teljeskörű összefogásra buzdította, mert szavai szerint idén Egerben csak a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Vágner Ákos és csapata képes változást elérni. Erre azért van szükség, mert az ország egyik legszebb városa zsákutcába került, miután legutóbb megválasztottak egy olyan polgármestert, aki nem tenni, csak lenni akart – mondta.

Hangsúlyozta, hogy egy normálisan működő városban a politikusok nem egymással, hanem településükkel foglalkoznak. Ilyen ügynek nevezte a vármegyeszékhelyt elkerülő út kérdését, amelyet megválasztása esetén Vágner Ákos egyik legfontosabb feladatának tekint, és amelynek 90 milliárd forintba kerülő megvalósítását vele együttműködve a kabinet is támogatja.